Τζίντζερ αιθέριο έλαιο Βιολογικό

10,20 

Τζίντζερ αιθέριο έλαιο Βιολογικό , χρησιμοποιείται παραδοσιακά φούσκωμα, μειωμένη λίμπιτο,δυσκοιλιότητα , ναυτία ταξιδιού, δύσκολη πέψη, εμετός

Περιγραφή

Τζίντζερ αιθέριο έλαιο Βιολογικό
Τρόπος λήψης : Πλήρης απόσταξη με απόσταξη ατμού
Εξάγεται μέρος του φυτού:   Φρέσκα ριζώματα (ρίζες)
Βοτανική ονομασία
Zingiber officinalis
βοτανική οικογένεια
Zingiberaceae
Ποιότητα

Αιθέριο Έλαιο Βοτανικά και Βιοχημικά Καθορισμένο (HEBBD)

  • 100% καθαρό (χωρίς άλλα σχετικά αιθέρια έλαια)
  • 100% φυσικό (χωρίς συνθετικά μόρια)
  • 100% αναπόσπαστο (όχι λευκασμένο, μη διορθωμένο…)

Ποότητα τροφίμων

Χώρα ιθαγένειας
Μαδαγασκάρη
Πολιτισμός
βιολογικά τρόφιμα

 

Βιολογικό, πιστοποιημένο από την Ecocert FR-BIO-01

Σύνθεση

Κύρια βιοχημικά συστατικά – Χρωματογραφία αέριας φάσης παρτίδας 22HE0073 :

  • Μονοτερπένια  : καμφένιο (10,00%)
  • Σεσκιτερπένια  :  ζινγκιβερένιο (22,26%), βήτα-σεσκιφελλανδρένιο (9,95%) ,  αρ-κουρκουμένιο (5,48%), βήτα-δισαβολένιο (4,83%), άλφα-φαρνεσένιο (5,36%)

Συνθήκες αποθήκευσης
Τα αιθέρια έλαια είναι ευαίσθητα στην υπεριώδη ακτινοβολία καθώς και στη σταδιακή εξάτμιση των συστατικών τους. Επομένως, είναι επιτακτική ανάγκη να διατηρείτε τα αιθέρια έλαιά σας σε ένα σκούρο γυάλινο ή αλουμινένιο μπουκάλι με ερμητικό κλείσιμο σε θερμοκρασία μεταξύ 5°C και 40°C.
Προφυλάξεις

– Αποφύγετε τους πρώτους 3 μήνες της εγκυμοσύνης.

– Πιθανός ερεθισμός του δέρματος, αραιώστε πάντα καλά για εφαρμογή στο δέρμα.

– Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά.

– Αποφύγετε την επαφή με τα μάτια.
– Ορισμένες φυσικές ενώσεις που περιέχονται σε αυτό το αιθέριο έλαιο ενδέχεται να παρουσιάζουν κίνδυνο αλλεργίας σε ορισμένα ευαίσθητα άτομα όταν το αιθέριο έλαιο ενσωματώνεται σε μια καλλυντική σύνθεση (σύμφωνα με την 7η Τροποποίηση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας σχετικά με τα καλλυντικά προϊόντα (2003/15/EC ) ): λιμονένιο, λιναλοόλη, κιτράλη (γερανικό και νευρικό), γερανιόλη.
– Κατά γενικό κανόνα, να κάνετε πάντα μια δοκιμαστική εφαρμογή του παρασκευάσματός σας, στο εσωτερικό μέρος του αγκώνα, τουλάχιστον 48 ώρες πριν το χρησιμοποιήσετε.

 

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
  • Αξιόλογο τονωτικό για το πεπτικό σύστημα, έχει ιδιαίτερα ορεκτικές και στομαχικές ιδιότητες.
  • Πλούσιο σε αναλγητικές ενώσεις, αντιφλεγμονώδες ,  χρήσιμο σε περίπτωση πόνου στους μύες και στις αρθρώσεις
  • Ήπιο καθαρτικό
ΧΡΗΣΕΙΣ

Χρησιμοποιείται παραδοσιακά για τη βελτίωση των ακόλουθων καταστάσεων:

  • Δύσκολη πέψη, μετεωρισμός, μετεωρισμός, αεροφαγία, δυσκοιλιότητα
  • Διαταραχές του εντέρου
  • Ελλειψη ορεξης
  • Ναυτία, ναυτία, πόνοι στο στομάχι
  • Προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, σύνδρομο εμμηνόπαυσης
  • Πόνος στις αρθρώσεις, ρευματισμοί, μυϊκή κόπωση
  • Οδοντικοί πόνοι
  • Βρογχίτιδα, ιγμορίτιδα, βήχας, χρόνια καταρροή
ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ
  • Πεπτική δυσφορία  : αιθέρια έλαια μέντας, κύμινο, κάρδαμο,  βασιλικός
ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ
  • Τονωτικό , βοηθά στην τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών.
  • Το άρωμά του με εσπεριδοειδή, πικάντικες νότες το καθιστά ένα αιθέριο έλαιο που είναι ιδανικό για την παρασκευή αρωμάτων για άνδρες και γυναίκες.
ΧΡΗΣΕΙΣ
  • Απώλεια μαλλιών
ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ

Τριχόπτωση : αιθέρια έλαια γκρέιπφρουτ, φασκόμηλο, δεντρολίβανο  κινεόλη

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι θεραπευτικές και γαστρονομικές αρετές του Τζίντζερ είναι γνωστές και χρησιμοποιούνται εδώ και πολύ καιρό. Αρχικά από την Κίνα όπου έχουν βρεθεί ίχνη για περισσότερα από 2000 χρόνια , εισήχθη στην αρχαία Αίγυπτο όπου χρησιμοποιήθηκε για μουμιοποίηση . Θα χρησιμοποιηθεί στη μαγειρική και για τις χωνευτικές του ιδιότητες από τους Έλληνες και τους Ρωμαίους. Από τον Μεσαίωνα όπου επίσης χρησιμοποιήθηκε ευρέως, αναφέρονται οι αφροδισιακές του αρετές.

Το ποιοτικό αιθέριο έλαιο φρέσκου τζίντζερ που προσφέρουμε προέρχεται από φυτείες που καλλιεργούνται βιολογικά χωρίς την προσθήκη λιπασμάτων ή φυτοφαρμάκων.στην Ακτή Ελεφαντοστού. Τα ριζώματα λαμβάνονται στους 9 ή 10 μήνες όταν τα πράσινα μέρη στεγνώνουν μετά την ανθοφορία. Τα ριζώματα, μετά από διαβροχή για 12 ώρες σε νερό, στη συνέχεια αποστάζονται με ατμό επί τόπου. Η ιδιαίτερα φρέσκια, λεμονάτη (με μια νότα λάιμ) και πικάντικη μυρωδιά του θυμίζει τη νόστιμη μυρωδιά της φρεσκοκομμένης ρίζας.

Αυτό το όμορφο αιθέριο έλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη μαγειρική, στην αρωματοποιία , στα καλλυντικά ή ακόμα και στην αρωματοθεραπεία όπου έχει τη φήμη ότι είναι γενικό τονωτικό.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ : Αυτές οι ιδιότητες, οι ενδείξεις και οι μέθοδοι χρήσης προέρχονται από έργα αναφοράς ή ιστότοπους στην αρωματοθεραπεία, την υδροθεραπεία και τη φυτοθεραπεία. Βρίσκονται εκεί σε τακτική βάση και πολλά από αυτά έχουν επιβεβαιωθεί από παρατηρήσεις στην επιστημονική κοινότητα. Ωστόσο, αυτές οι πληροφορίες δίνονται για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αποτελούν ιατρικές πληροφορίες, ούτε να φέρουν ευθύνη μας. Για οποιαδήποτε χρήση για θεραπευτικούς σκοπούς, συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

 

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ : 5 ml