Αργιλος κόκκινη

7,00 

Αργιλος κόκκινη , χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό από τις γυναίκες για τις θεραπείες ομορφιάς και για το μακιγιάζ τους.

SKU: 604-408

Περιγραφή

Αργιλος κόκκινη

 

Τρόπος λήψης

 Η Αργιλος κόκκινη τύπου Illite εξάγεται από φυσικά λατομεία και στη συνέχεια υφίσταται μηχανική επεξεργασία, χωρίς καμία χημική διαδικασία. Θρυμματίζεται και στεγνώνει. Στη συνέχεια, οι κόκκοι σκόνης ταξινομούνται με μια περίπλοκη και καινοτόμο διαδικασία επιλογής αναρρόφησης.

Λειτουργία
Καλλυντικό συστατικό για τη σύνθεση μάσκες, καταπλάσματα, πούδρες, σαπούνια…
Ποιότητα

100% φυσικής προέλευσης, μη ακτινοβολημένο
Τα ελεγχόμενα επίπεδα διοξίνης και PCB είναι κοντά στο μηδέν. Οι τακτικές αναλύσεις δείχνουν συμμόρφωση με τα επίπεδα βαρέων μετάλλων (Pb < 15 ppm, As < 15 ppm, Cd < 0,05 ppm, Hg < 0,05 ppm).

Χώρα ιθαγένειας
Γαλλία
Ονομασία INCI
Illite, Καολίνη
Σύνθεση

Ενυδατωμένο πυριτικό αλουμίνιο

ΠΟΙΟΤΗΤΑ
Οργανοληπτικές ιδιότητες

– Εμφάνιση : λεπτή σκόνη
– Χρώμα : κόκκινο έως πορτοκαλί-καφέ
– Οσμή : ουδέτερη

Κοκκομετρία
< 150μm
Σύνθεση

Μετάλλευμα υψηλής καθαρότητας: περισσότερο από 80% άργιλος τύπου ιλίτη, καολινίτης.

Κατά μέσο όρο :

  • SiO2: 48,1%
  • Al2O3: 26,4%
  • Fe2O3: 9,0%
  • K2O: 7,8%
  • TiO2: 1,0%
  • CaO: 1,3%
  • MgO: 3,2%
  • Na2O: 2,7%
  • MnO: 0,1%
  • P2O5: 0,1%
Συνθήκες αποθήκευσης
Φυλάσσεται μακριά από αέρα, υγρασία και φως. Κλείνετε καλά τη σακούλα μετά από κάθε χρήση.
ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

  • Καθαρισμός και εξαγνισμός
  •  αποτοξινωτικό
  • Απορροφητικό και ματ
  • Διεγερτικό και τονωτικό , υγιές αποτέλεσμα λάμψης
ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ
  • Ευαίσθητο και λεπτό δέρμα
  • Δέρμα επιρρεπές σε ερυθρότητα
  • Αντιδραστικά δέρματα
ΧΡΗΣΕΙΣ

Ο κόκκινος άργιλος  χρησιμοποιείται ως συστατικό για τη φροντίδα του δέρματός σας: 

  • Μάσκες, καταπλάσματα και περιτυλίγματα
  • Αφρόλουτρα, σαπούνια
  • Κρέμες, τζελ και λοσιόν

  • Ο χρωματισμός , δίνει μια πολύ φυσική «γη» κόκκινο

Ο κόκκινος πηλός χρησιμοποιείται ως συστατικό στην υλοποίηση των παρασκευασμάτων του μακιγιάζ σας:

  • χαλαρές πούδρες βάσης
  • Ρουζ και σκιές ματιών

 

Η κόκκινη άργιλος είναι ένα φυσικό ορυκτό από την οικογένεια των φυλλοπυριτικών (όπως ο τάλκης και η μαρμαρυγία). Αποτελείται από ενυδατωμένο πυριτικό αλουμίνιο και είναι πλούσιο σε σίδηρο και κάλιο που είναι χαλαρωτικό. Η φυλλώδης δομή του (σε φύλλα) του προσδίδει πολύ καλές απορροφητικές ιδιότητες .

Εστιάστε στην απορρόφηση και την προσρόφηση:

Οι άργιλοι έχουν την ιδιότητα να απορροφούν υγρά όπως το νερό , γεμίζοντας σαν σφουγγάρι.
Οι άργιλοι έχουν επίσης την ικανότητα να προσροφούν , δηλαδή να στερεώνουν μόρια στην επιφάνειά τους . Αυτή η ικανότητα σταθεροποίησης μορίων προέρχεται από το γεγονός ότι οι άργιλοι είναι αρνητικά φορτισμένοι . Το αρνητικό φορτίο εξηγείται από την παρουσία ορυκτών ( όσο περισσότερο συγκεντρώνεται ο πηλός σε ορυκτά άλατα, τόσο περισσότερο θα φορτίζεται αρνητικά ).

Όταν ο πηλός είναι σε διάλυμα, θα προσελκύσει τα αντίθετα θετικά ιόντα από αυτό το διάλυμα και θα μπορεί να τα ανταλλάξει μόλις έρθει σε επαφή με το δέρμα. Ο πηλός λοιπόν θα συμμετάσχει στην αναμεταλλοποίηση και την αποτοξίνωση του δέρματος , ανταλλάσσοντας τα μεταλλικά άλατά του με τις τοξίνες και τις ακαθαρσίες του δέρματος. Αυτό το φαινόμενο επιτρέπει στον άργιλο να μεταφέρει ενεργά συστατικά και να τα επιστρέφει στο δέρμα.

Ο κόκκινος πηλός χρησιμοποιείται ως συστατικό στις παρασκευές σας. Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος για υγιές αποτέλεσμα λάμψης . Η χρήση του κόκκινου πηλού είναι πολύ παλιά, ειδικά για την κατασκευή αγγείων αλλά και στα καλλυντικά. Στην Αίγυπτο το χρησιμοποιούσαν στη σύνθεση βάλσαμων και μάσκες για την αναζωογόνηση της επιδερμίδας όπως το βάλσαμο της Κλεοπάτρας.

 

ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΜΑΣΚΑ

Εφαρμόστε τη μάσκα σας σε 3 βήματα:
1) Απλώστε αμέσως το μείγμα σε παχύ στρώμα στο δέρμα (πρόσωπο, λαιμό, σώμα) ή στα μαλλιά. .
2) Αφήστε να δράσει μέχρι να αρχίσει να στεγνώνει η μάσκα. Συνιστάται να μην αφήσετε το μείγμα να στεγνώσει εντελώς.
3) Ξεπλύνετε καλά με νερό για να αφαιρέσετε τη μάσκα.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ 250 γρ.