Περιγραφή
Γαλακτωματοποιητής Olive protection 2
![[τίτλος]](https://www.aroma-zone.com/cms//sites/default/files/plante-emulsifiant_olive-protection-2.jpg)
Προέρχεται από λιπαρά οξέα από ελιές και από φυτική γλυκερίνη (ελαιοκράμβη, ηλίανθος), που λαμβάνεται με “πράσινες” διεργασίες, γαλακτωματοποιητής από την Ecocert “Cosmos εγκρίθηκε”
100% φυτική προέλευση (ελιά, ελαιοκράμβη, ηλίανθος), εγγυημένη χωρίς φοινικέλαιο ή παράγωγα
Πολυγλυκερυλ-εστέρες ελαιολάδου, πενταολαϊκός πολυγλυκερυλ-6
ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
- Ο γαλακτωματοποιητής “Νερό σε λάδι” επιτρέπει τον σχηματισμό ψυχρών κρεμών Cold cream και πλούσιων και προστατευτικών κρεμών.
- Μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολύ εύκολα κρύο.
- Σχηματίζει πλούσιες και κρεμώδεις υφές , από υγρή έως παχιά σύσταση (συνδυάζοντάς την με στεατικό μαγνήσιο).
- Αφήνει μια πολύ μαλακή προστατευτική μεμβράνη στο δέρμα.
- Βελτιστοποιεί την ενυδατική δράση των κρεμών και των γάλακτος, χάρη στις δομές “υγρών κρυστάλλων” που δημιουργεί μέσα στο γαλάκτωμα.
- Οι κρέμες που λαμβάνονται έχουν καλή αντοχή στο νερό , ιδανικές για προστατευτικές κρέμες.
ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
![]() |
4 ΈΩΣ 15%(του συνολικού βάρους του παρασκευάσματος) που θα εισαχθεί στη λιπαρή φάση |
![]() |
ΑΔΙΑΛΥΤΟ ΣΤΟ ΝΕΡΟ |
![]() |
ΔΙΑΛΥΤΌ ΣΤΟ ΛΑΔΙΝα διαλύεται σε λιπαρή φάση |
1 Φτιάχνω την υγρή κρέμα μου (50 ml)
-

Φυτικά έλαια 10 γρ. -

Γαλακτωματοποιητής Προστασίας Ελιάς N ° 2 2 γρ. -

Ανθόνερο 38 γρ. -

Συντηρητικό Cosgard 10 σταγόνες - =
-

Υφή υγρού
2 Φτιάχνω την κρεμώδη κρέμα μου (50 ml)
-

Φυτικά έλαια 20 γρ - +
-

Γαλακτωματοποιητής Προστασίας Ελιάς N ° 2 5 γρ - +
-

Στεατικό μαγνήσιο 5 γρ - +
-

Ανθόνερο 20 ml - +
-

Συντηρητικό Cosgard 10 σταγόνες - =
-

Κρεμώδη υφή
3 Φτιάχνω τη βαριά κρέμα μου (50 ml)
-

Φυτικά έλαια 15 γρ - +
-

Γαλακτωματοποιητής Προστασίας Ελιάς N ° 2 3 γρ - +
-

Στεατικό μαγνήσιο 7 γρ - +
-

Ανθόνερο 23 ml - +
-

Συντηρητικό Cosgard 10 σταγόνες - =
-

Παχιά υφή
ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΛΙΑΣ ΝΟ 2
1)Τοποθετήστε όλα τα λιπαρά συστατικά σε ένα μπολ : φυτικά έλαια + γαλακτωματοποιητή ελιάς Νο 2 + στεατικό μαγνήσιο + τυχόν λιπαρά ενεργά συστατικά + αρώματα και / ή αιθέρια έλαια. Ανακατέψτε καλά.
2) Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε όλα τα συστατικά της υδατικής φάσης : μεταλλικό νερό συντηρητικό + τυχόν υδατοδιαλυτά δραστικά συστατικά.

3)Χρησιμοποιώντας μια πιπέτα, προσθέστε σταδιακά την υδατική φάση στην ελαιώδη φάση , αναμιγνύοντας έντονα μεταξύ κάθε προσθήκης. Η προσθήκη της υδατικής φάσης πρέπει να γίνει πολύ σταδιακά, προσθέστε περίπου 1 ml κάθε φορά (περίπου 1/3 της πιπέτας “αχλάδι”)

4)Συνεχίστε να αναμιγνύετε έντονα με το μίνι αναδευτήρι μέχρι να αποκτήσετε μια ομαλή και ομοιογενή κρέμα.

5) Μεταφέρετε το μείγμα στο βάζο ή τη φιάλη του
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΩΝ
- Διακύμανση της ποσότητας των φυτικών ελαίων : Όσο μεγαλύτερη είναι η αναλογία φυτικών ελαίων, τόσο περισσότερο θα έχει η κρέμα μια πλούσια και θρεπτική πινελιά. Όμως, όταν αυξάνεται το% του φυτικού ελαίου, είναι επίσης απαραίτητο να αυξηθεί το% του γαλακτωματοποιητή Olive Protection n ° 2 προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα του γαλακτώματος.
- Διακύμανση της ποσότητας στεατικού μαγνησίου : Η προσθήκη στεατικού μαγνησίου στην ελαιώδη φάση καθιστά δυνατή την πυκνότητα των κρεμών και βελτιώνει επίσης τη σταθερότητά τους σε φυτικά έλαια (%) υψηλού ποσοστού. Πέρα από το 20% φυτικά έλαια, για καλή σταθερότητα, συνιστούμε να ενσωματώσετε 10% στεατικό μαγνήσιο (για μια ομαλή κρέμα μεσαίας πυκνότητας συνοχής) στο 15% μαγνήσιο (για βαριά κρέμα) για καλή σταθερότητα.
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ : 50 ml










