Συνταγή ανδρικό σαμπουάν για τριχόπτωση

 

   Επιφανειοδραστικό sodium coco sulfate                64,2 γρ.
Μεταλλικό νερό                 8 γρ.
Φυτικό έλαιο  Fenugrec                2 γρ.
Βιολογικό καστορέλαιο                2 γρ.
Καλλυντικά δραστικό συστατικό Provitamin B5          1,6 γρ.  ή 50 σταγόνες
Αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ         1,6 γρ.   ή 67 σταγόνες
Βιολογικό αιθέριο έλαιο δυόσμου        0,4 γρ.   ή 15 σταγόνες
Αιθέριο έλαιο Nard jatamansi ή Ylang ylang          0,2 γρ.  ή  7 σταγόνες

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:

Πρώτα, φορέστε τα γάντια, τη μάσκα και τα γυαλιά σας.
1 / Λιώστε το θειικό νάτριο καρύδας σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά με μεταλλικό νερό . Ανακατέψτε , συνθλίβοντας το παρασκεύασμα στο τοίχωμα του δοχείου για να σχηματίσετε μια κολλώδη πάστα όσο το δυνατόν πιο ομοιογενή. Συμβουλή: συντρίψτε το παρασκεύασμα με ένα γουδοχέρι για καλύτερα αποτελέσματα.
2 / Ακόμα σε bain-marie, προσθέστε τα φυτικά έλαια  και στη συνέχεια ανακατέψτε για να τα ενσωματώσετε στο παρασκεύασμα.
3 / Έξω από το bain-marie, προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά και στη συνέχεια ανακατέψτε για μεγάλο χρονικό διάστημα για να ομογενοποιήσετε.
4 / Γεμίστε το καλούπι με την προετοιμασία σας, αποφεύγοντας τις φυσαλίδες αέρα. Συμβουλή: λαδώστε ελαφρά το καλούπι σας πριν βάλετε το παρασκεύασμά σας
5 / Αφήστε το να κρυώσει στον καταψύκτη για περίπου 15 λεπτά .
6 / Αφήστε το σαμπουάν “bar” να στεγνώσει σε θερμοκρασία δωματίου τουλάχιστον 48 ώρες πριν το χρησιμοποιήσετε.

ΧΡΗΣΗ :

Αυτό το σαμπουάν “bar” για άνδρες είναι εμπλουτισμένο με αιθέρια έλαια και αναζωογονητικά φυτικά έλαια που είναι γνωστό ότι καταπολεμούν αποτελεσματικά την τριχόπτωση. Τρίψτε απαλά το στερεό σαμπουάν σας σε βρεγμένα μαλλιά για να δημιουργήσετε αφρό, κάντε μασάζ στα μαλλιά σας όπως με ένα συμβατικό σαμπουάν και στη συνέχεια ξεπλύνετε.

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ:

Το θειικό νάτριο καρύδας, το οποίο μπορεί να είναι ερεθιστικό όταν γίνεται σε σκόνη και όταν θερμαίνεται, πρέπει να αντιμετωπίζεται με  γάντια, προστατευτικά γυαλιά και μάσκα . Η χρήση του εξοπλισμού πρέπει να τηρείται καλά από την αρχή έως το τέλος της παρασκευής.
Κατά τη χρήση, το σαμπουάν μπορεί να τσιμπήσει ελαφρώς τα μάτια. Σε περίπτωση επαφής με τα μάτια, ξεπλύνετε καλά με καθαρό νερό.

Αποθηκεύστε το σαμπουάν σας μακριά από φως και θερμότητα.
* Αποθήκευση: καλά αποθηκευμένο και κατασκευασμένο σε βέλτιστες συνθήκες υγιεινής, το προϊόν σας μπορεί να διατηρηθεί για τουλάχιστον 6 μήνες.

 

Χρειάζεστε βοήθεια;

Τηλεφωνήστε μας στο 213 038 8951