
Συνταγή Body balm coco
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για 100 γρ.
Α ΦΑΣΗ
Βιολογικό φυτικό έλαιο καρύδας 30% 30 γρ.
Γαλακτωματοποιητής Olive douceur 10% 10 γρ.
Β ΦΑΣΗ
Νερό ή ανθόνερο 58,40% 58,50 γρ.
Γ ΦΑΣΗ
Φυτικό άρωμα καρύδας 1% 30 σταγόνες
Συντηρητικό Cosgard 0,60% 20 σταγόνες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1/ Α Φάση : λάδι καρύδας + γαλακτωματοποιητής )σε ένα μπωλ.
2 / Σε άλλο μπωλ, μεταφορά φάση Β (νερό) .
3 / Θέρμανση των δύο φάσεων χωριστά σε μπεν μαρί στους 75 ° C / 80 ° C.
4 / Όταν οι δύο φάσεις βρίσκονται στην ίδια θερμοκρασία, αφαιρέστε τα μπωλ από το μπεν μαρί και έπειτα ρίξτε αργά τη φάση Β στη φάση Α χωρίς έντονη ανάδευση για περίπου 3 λεπτά. Το μείγμα λευκάνεται και ομοιογενοποιείται.
5 / Χωρίς να σταματήσετε την ανάδευση, τοποθετήστε το μπωλ σε ένα μπεν μαρί με κρύο νερό για να επιταχύνετε την ψύξη και τη ρύθμιση του γαλακτώματος για άλλα 3 λεπτά περίπου.
6 / Προσθέστε τελικά τη φάση Γ (τα υπόλοιπα συστατικά) , αναμειγνύοντας καλά μεταξύ κάθε προσθήκης.
7 / Μεταφέρετε το παρασκεύασμα στο βάζο σας.
Σημείωση: το pH αυτού του παρασκευάσματος είναι περίπου 6,5-7.
Πολύ πλούσιο σε φυτικό έλαιο καρύδας, αυτό το βάλσαμο με εξωτικό και ουράνιο άρωμα θρέφει και επισκευάζει πολύ ξηρό δέρμα.
ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ:
Αποθηκεύστε το βάζο μακριά από το φως και τη θερμότητα.
Αποθήκευση : καλά αποθηκευμένη και κατασκευασμένη σε βέλτιστες συνθήκες υγιεινής, το προϊόν μπορεί να αποθηκευτεί για τουλάχιστον 3 μήνες.